Behulpzaam

Voor / na: Een 60m2 vrijstaand appartement beoordeeld en gecorrigeerd

Voor / na: Een 60m2 vrijstaand appartement beoordeeld en gecorrigeerd


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Slecht verdeelde ruimte, verouderde keuken en wasruimte, ongeschikte kamergrootte ... Dit zijn de nadelen die vaak worden geassocieerd met appartementen uit het Haussmann-tijdperk. Naarmate levensstijlen de afgelopen decennia zijn geëvolueerd, zijn de behoeften op het gebied van leefruimte tegenwoordig niet meer hetzelfde. Dit is het geval voor dit donkere en slecht georganiseerde vrijgezelappartement, gelegen aan de Rue Monge in Parijs: de eigenaar wilde het geheel een nieuwe glans geven zonder de charme van de originele elementen te verliezen. Succesvolle weddenschap voor het RMGB-bureau waaraan het project was toevertrouwd! Na 13 weken werken heeft deze prachtige 60m2 een nieuwe esthetiek die even functioneel als eigentijds is, geconsolideerd door een slimme herverdeling van de ruimte. Uitleg in afbeeldingen.

Open het om een ​​grote woonkamer te creëren


voor : De woonkamer en de eetkamer zijn gescheiden in twee zeer verschillende kamers, klein en donker. na : Eerste stap voor de architecten Guillaume Gibert en Baptiste Rischmann: het afbreken van de scheidingswand tussen de twee kamers om een ​​unieke, ruime en lichte woonkamer te creëren. Dankzij deze eenvoudige aanpassing profiteren de entree en de keuken (nieuw in het midden van het appartement) ook van natuurlijk licht vanuit de woonkamer. Aan de decoratieve kant is het originele parket - versleten en ouderwets - vervangen door massief eiken bedekking diagonaal gelegd. In tegenstelling tot de zeer Haussmanniaanse sfeer van de plaats, kozen de decorateurs voor ultra-designmeubels. De tulpentafel bewerkt door Knoll, de Houdini-stoelen van Stefan Diez, de LCM-lage stoel van Charles & Ray Eames en de Fantasma-planken rekken harmonieus op in het nieuwe decor en bieden veel ruimte voor licht en verkeer.

Reinig de decoratie zoveel mogelijk


voor : De decorstijl is vrij klassiek en onpersoonlijk. De vele familie meubels rommel en verdonkeren de woonkamers. na : Het RMGB-bureau is voorstander van de essentie, zodat het verblijf een verfijnde, bijna kloosterachtige uitstraling behoudt. Het meubilair - Hooibank, EnoStudio salontafel en Crate Series fauteuil - is zorgvuldig geselecteerd om de inrichting nieuw leven in te blazen. Met hun heldere kleuren en afgeronde vormen geeft het meubilair deze grote woonkamer een nieuwe identiteit!

Markeer de bibliotheek


voor : De bibliotheek is overbelast en maakt de woonkamer visueel overzichtelijk. na : De ruimte voor boeken wordt vervangen door een meer vertrouwelijke ingebouwde nis, op maat gemaakt in mat gelakt hout. Beter aangepast aan de grootte van de woonkamer, wordt de kleurrijke bibliotheek een decoratief element op zich, waarin de eigenaar nu boeken en kunstzinnige snuisterijen kan opslaan.

Een keuken vernieuwd van A tot Z


voor : De keuken is al tientallen jaren ongewijzigd gebleven, met zijn verouderde crèmekleurige meubels en zijn grote, ietwat trieste aardewerk tegels. Zeer slecht gelegen, het is geïsoleerd in een hoek van het appartement en alleen toegankelijk vanuit de hal. na : De keuken heeft bezit genomen van de badkamer - en vice versa - om rechtstreeks met de woonkamer te communiceren. Met zijn mat gelakte houten afwerking en zijn nis gemaakt van Corian, ziet het er radicaal anders uit dan de oude kamer!

Maak een nieuwe, zeer functionele gang



voor : De badkamer communiceert met de slaapkamer, maar heeft een totaal verouderde uitstraling. Wat betreft de toiletten, ze zijn moeilijk toegankelijk vanuit de slaapkamer omdat ze geïsoleerd zijn bij de ingang van een lange gang. Een belangrijk werk voor de herverdeling van ruimtes moet worden overwogen. na : De architecten kozen voor de verdeling van de opening tussen de slaapkamer en de badkamer en verhuisden deze naar de oude keuken. Om de ruimte te optimaliseren, hebben ze een dubbele kleedkamer gecreëerd die fungeert als een doorgang tussen de slaapkamer en de nieuwe badkamer: als een tunnel biedt deze lange gang een zeer esthetisch perspectief en 'een verrassend diepgangsspel op de toiletruimte.