Opmerkingen

Voor / na: een huis uitbreiden met een eigentijdse uitbreiding

Voor / na: een huis uitbreiden met een eigentijdse uitbreiding


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ruimte besparen is een van de eeuwige zoektochten van onze generatie. Mensen waarderen tegenwoordig de prachtige volumes, die het licht laten circuleren terwijl ze grote woonkamers bieden. In dit Parijse huis in de voorsteden ontbrak het de eigenaren aan ruimte en met name aan voldoende kamers voor hun kinderen. De decoratie, gedateerd en niet goed aangepast aan de wensen van de familie, moest ook in zijn geheel worden herzien. Daarom riepen ze de architect Ninon Josset op om de muren te vergroten via een prachtige uitbreiding van de hedendaagse stijl. Decryptie. voor : Dit mooie huis in de voorsteden heeft alle voordelen van gezinsaccommodatie: mooie woonkamers, twee slaapkamers, een complete kelder ... Maar de familie is gegroeid, de leden vinden hun plaats niet echt in de 133m2 woningen. De droom van de eigenaren? Gebruik de kelder om het te transformeren in een slaapgedeelte met badkamer en wasruimte, waardoor ze de ruimte op de begane grond kunnen omzetten in een woonkamer. Daarom doen ze een beroep op de architect Ninon Josset om hen een renovatieoplossing aan te bieden: na een eerste bezoek merkt de jonge vrouw verschillende nadelen op. Het land dat grenst aan het huis is erg steil en kan in de staat geen constructie aan; het moet daarom worden afgevlakt om een ​​voldoende groot oppervlak te creëren dat zal dienen als basis voor de toekomstige uitbreiding. Het tweede probleem is esthetisch: de eigenaren willen inderdaad een uitbreiding van de hedendaagse stijl, die niet harmonieert met de klassieke architectuur van het huis. Het is essentieel dat de toekomstige constructie in de accommodatie wordt geïntegreerd, zonder de indruk te wekken dat ze stroomafwaarts is toegevoegd.
Het project : Na enkele weken van studies en schetsen, biedt Ninon Josset de eigenaren een nieuw plan van het huis, inclusief een volledige transformatie van de kelder. De laatste wordt vergroot door middel van een extensie die in de extensie wordt geplaatst. De architect besloot het volledige oppervlak van deze nieuwe constructie te exploiteren door zich een prachtig terras voor te stellen dat erboven werd geplaatst. De buitenkant van het huis is ook volledig gerenoveerd, met een externe houten trap die de begane grond met de kelder verbindt, en een tweede terras met toegang tot de tuin.
na : Het nieuwe huis heeft een veel meer eigentijdse uitstraling gekregen dankzij de renovatie van de buitenkant, die nu is afgestemd op de uitbreiding van de kelder. De tegels zijn verdwenen ten gunste van een veel moderner aluminium dak. De traditionele luiken zijn ook vervangen door ingebouwde rolluiken, meer in overeenstemming met de nieuwe stijl van het huis. Drie mooie slaapkamers, een badkamer en een wasruimte zijn gecreëerd in de kelder, waardoor er ruimte op de begane grond vrij komt waar de keuken, woonkamer, eetkamer en kantoor zich nu bevinden. mezzanine. Na een jaar werken is de totale oppervlakte van het huis toegenomen van 133m2 tot 361m2: een oppervlakte die bijna is verdrievoudigd tot grote vreugde van de familie!

Schijnwerper op het buitenleven

Het sterke punt van deze renovatie ligt ongetwijfeld in de buitenkant, die heeft geprofiteerd van een echte facelift. In plaats van de oude veranda en de steile, ontoegankelijke tuin, profiteert de familie nu van twee prachtige terrassen: een op het eerste niveau, met uitzicht op de woonkamer, en de tweede in het verlengde van de slaapkamers. Metalen body guards zijn bevestigd tussen elke pilaar van het terras om de hedendaagse geest te matchen met een mineraal tintje. Op de grond gaf de architect de voorkeur aan hout vanwege zijn warmte en eigentijdse lijnen. Wat de kleuren betreft, is in overeenstemming met de eigenaren gekozen voor een grijs palet, variërend van kiezelgrijs tot antraciet; deze tonen zijn te vinden in het huis op meubels, bepaalde metalen elementen en in de keuken.

Een wind van moderniteit waait op het decor!

De decoratie was "in zijn eigen sap" gebleven en kwam niet overeen met de wensen van de familie. Een prachtige kathedraal woonkamer vervangt nu de oude, verouderde en onaantrekkelijke eetzalen. Om dit resultaat te bereiken, besloot Ninon Josset de oude vloer te breken die de begane grond scheidde van de zolder. Door de dakhoogte te benutten, vermenigvuldigt de jonge vrouw de volumes en brengt een mooi gevoel van ruimte in de woonkamer. Qua decoratie wordt de ster aan de materialen overgelaten: de houten balken en de massieve parketvloer geven karakter aan de kamer terwijl ze een spectaculair tintje geven! De neutrale tinten worden slim versterkt door een vleugje kersenrood, wat pep en moderniteit aan het hele verblijf brengt.