Tips

Voor / na: maak opslagruimte in een kleine studio

Voor / na: maak opslagruimte in een kleine studio


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De Franse architect Cyril Rheims staat bekend om zijn knowhow in de indeling van kleine ruimtes. De platforms, modulaire opslag en ultra-minimalistische kasten hebben zich bij vele personen al bewezen. Ruimtebesparend, een van de grootste uitdagingen van ons decennium, moeten de eigenaren van studio's en kleine appartementen nu hun toevlucht nemen tot veel trucs om hun persoonlijke bezittingen op te ruimen zonder inbreuk te maken op de leefruimte. Met dit in gedachten riep Nicolas, een jonge stadsbewoner, Cyril Rheims op voor de renovatie van zijn studio in Parijs. Uitleg in afbeeldingen.

Het grondoppervlak exploiteren


voor : Wanneer Nicolas deze 24m2 op de begane grond verwerft, is de indeling van de ruimte niet echt naar zijn smaak: de kleine studio mist licht, maar ook functionaliteit. Naast deze twee grote nadelen, moeten andere aspecten volledig worden heroverwogen: de stijl van het appartement, volledig afwezig omdat de accommodatie "in zijn eigen sap" is gekocht, en het gebrek aan opslagruimte. Nicolas wil een woning op de grens tussen een hotelkamer en een klassiek appartement, waar elk object discreet kan worden opgeslagen. Daarom deed hij een beroep op de architect Cyril Rheims om zijn atelier te reorganiseren en hem de hedendaagse touch te geven die hij miste.
na : Wanneer Cyril Rheims de huisvestingsplannen hertekent, is zijn doel om het meeste uit de vloeroppervlakte te halen om kostbare vierkante meters aan leefruimte te winnen. Net als Japanse lofts elimineert het daarom alle wandopslag door ze naar de vloer te verplaatsen. De sleutel tot deze handigheid? Een slim platform waaronder tal van kasten van verschillende afmetingen verborgen zijn. Geen franje meer, maak plaats voor minimalisme! Alle muren zijn opzettelijk kaal gelaten, behalve twee wandlampen met dimmers. Wat het meubilair betreft, het is volledig bedacht door de studio van Cyril Rheims, die het als een onafscheidelijk blok ziet: het platform fungeert dus als een vloer, een opbergkist, maar ook als een stoel om aan de geplaatste tafel te zitten aan de voet van het bed. Tegenover dit enorme platform staat de keuken, eenvoudig maar zeer functioneel. Cyril Rheims stelde zich een lang werkoppervlak voor waaronder Nicolas een koelkast, een vaatwasser, een wasmachine en zijn keukengerei kan schuiven dankzij de vele opbergkasten. Qua kleuren koos de architect voor een palet van wit gemengd met hout. Dit laatste geeft de gezellige touch aan deze ultra minimalistische inrichting, zonder de hedendaagse geest van de plaats te verstoren.

Een design en minimalistische badkamer


voor : De meeste kleine stedelijke woningen die in de vorige eeuw zijn ontworpen, hebben een aantal onregelmatige en eigenzinnige ruimtes. Dit is het geval in de studio van Nicolas, waarin de badkamer in een kleine hoek is verbannen, een soort gang die eindigt in een klein gebied van enkele vierkante meter. De uitdaging is enorm voor Cyril Rheims, die te maken heeft met dit onconventionele formaat!
na : Na het afwegen van de voor- en nadelen, koos de architect uiteindelijk voor een grote metselwerkdouche, met aan de voorzijde een zwevend toilet. De opslagruimte en de wastafel vinden uiteindelijk plaats in de resterende ruimte, langs de muur. Nog steeds met het oog op ruimtebesparing, kiest Cyril Rheims voor een op maat gemaakt meubel dat perfect past bij de ongewone vormen van de kamer, zonder de circulatie te belemmeren. Alle elementen zijn zwart, behalve de wastafel, om de persoonlijkheid van deze mini-badkamer te versterken. Om het gebrek aan buitenlicht te compenseren, zijn de armaturen uitgerust met dimmers die kunnen worden aangepast aan de wensen van de eigenaar. Meer info op de website van Cyril Rheims