Behulpzaam

Voor / na: een appartement van 68 m² in Lyon

Voor / na: een appartement van 68 m² in Lyon


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dit canut-appartement, typisch voor de wijk Croix Rousse in Lyon, is volledig gerenoveerd door binnenhuisarchitect Céline Bizet om nog een kamer te creëren. Van een slecht gerangschikte T3 gaan we over naar een praktische en functionele T4, waar elke ruimte perfect wordt afgebakend. Om deze transformatie te begeleiden, is het appartement ook volledig gerenoveerd om licht en moderniteit te krijgen. Werken: - Duur: 3 maanden - Bedrag: € 40.000 - Vloeroppervlak: 68 m2 - Mezzanine: 32 m2

De inrichting

voor: Het beklimmen van de trap leidt direct naar het kantoor, een verplichte doorgang om vervolgens toegang te krijgen tot de logeerkamer. De slaapkamer van de ouders heeft een hoog plafond dat niet wordt gebruikt.



na: De mezzanine wordt uitgebreid en de gewonnen ruimte biedt plaats aan het kantoor. De reeds bestaande ruimte op de mezzanine is opnieuw ontworpen voor de logeerkamer en de slaapkamer voor een kind, evenals een overloop met een bibliotheek en toegang tot de slaapkamers.

De mezzanine

voor: De oude mezzanine, gedeeltelijk gesloten door lambrisering, profiteerde niet van het natuurlijke licht van de grote ramen en gaf het geheel een ouderwetse uitstraling. Het nam niet alle ruimte in beslag omdat het niet in de kamer van de ouders was uitgebreid.

na: De mezzanine is volledig gereorganiseerd om twee extra kamers te creëren: een logeerkamer en een kantoor. Een werkplaatsluifel werd geïnstalleerd om licht in elke kamer te brengen en het gesloten deel werd opnieuw wit geverfd. De werkplaatsmuur transformeert het appartement en geeft het een eigentijdse en industriële touch.

Ouders slaapkamer

voor: De hoofdslaapkamer was nogal donker en werd door de trap naar de mezzanine in tweeën gesneden. De plafondhoogte was niet geoptimaliseerd omdat de ruimte tussen de trap en het raam verloren was gegaan.
na: De slaapkamer is opnieuw geverfd met twee kleuren, een zacht Chinees blauw voor de muren en wit voor het houtwerk. De uitbreiding van de mezzanine en de verwijdering van de trap maakten het mogelijk om alle vloeroppervlakte te gebruiken.

De woonkamer

voor: Met zijn donkere parket en gele muren ziet de woonkamer er donker uit, ondanks de grootte van de ramen. De plaatsing van de banken in een cirkel rond een tafel vermindert de circulatieruimte en sluit de ruimte.
na: Alle parketvloeren zijn opnieuw wit geverfd, waardoor het hele appartement wordt verlicht. Deze wijziging maakte het ook mogelijk om het prachtige Franse plafond te benadrukken, dat aanvankelijk verloren ging te midden van te veel verschillende houtsoorten. Deze witte ruimte wordt gewekt door de tonische en popkleuren van omgeleide objecten: poster van de gendarme van Saint Tropez, benzinepomp opnieuw bezocht in bar, kleedkamer voor werknemers opnieuw geverfd in oranje, enz.

De logeerkamer

voor: De logeerkamer profiteert erg weinig van het licht dat uit de woonkamer komt en de ruimte is slecht georganiseerd.
na: De oude logeerkamer wordt vervangen door de slaapkamer van het kind, geschilderd in lavendelblauw, terwijl de logeerkamer, nu opnieuw geschilderd in wit, de oude plek van het kantoor inneemt. Het verliest iets in grootte, maar heeft nu slechts één functie en de reorganisatie geeft het een beter ingerichte en aangename ruimte.

Het kantoor

voor: Het slecht georganiseerde kantoor dient als een doorgang tussen de begane grond en de mezzanine.
na: Het kantoor kijkt uit over het appartement en profiteert van het licht van de vier ramen. Een glazen dak kijkt uit op de logeerkamer om deze te kunnen ventileren. De wit geschilderde vloer in de mezzanine stelt u in staat om de ruimte visueel te vergroten en zorgt voor veel licht.

Keuken

voor: De keuken, geschilderd in rood, is erg donker en niet welkom.
na: De keuken is volledig opnieuw geverfd in wit. Helder en vriendelijk, wordt het weer een aangename leefruimte. Het meubilair is ook veranderd in meer eigentijdse modellen. Uiteindelijk hebben we cementtegels op de vloer geplaatst, die doen denken aan de toegangstegels.