Behulpzaam

Voor / na: een hangende slaapkamer in een studio van 28 m2

Voor / na: een hangende slaapkamer in een studio van 28 m2


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

We houden van deze hangkamer, een echte cocon met eigentijdse lijnen bedacht door de architect Cyril Rheims. In deze studio van 28 m2 heeft de Parijse decorateur de uitdaging aangegaan om een ​​zwevende kubus te integreren, zodat de eigenaar van de plek zich in een nest kan voelen. Zijn wil was duidelijk, slaap zat ... terwijl hij verbonden bleef met de rest van het appartement! We onthullen je vandaag achter de schermen van een atypisch project uitgevoerd met de hand van een meester.

Cocooning kamer


voor : Wanneer de architect Cyril Rheims dit appartement van 28 m2 voor het eerst ontdekt, moet alles aan de decoratieve kant worden herzien: de woonkamer is in zijn eigen sap gelaten en voorzien van versleten parketvloeren, een lelijke open haard en afgebladderde verf. De eigenaar van het pand, een jonge student, wil een slaapgedeelte dat gescheiden is van de woonkamer. Het oppervlak van deze laatste is groot genoeg om een ​​woonkamer, een keuken en een slaapkamer te herbergen en Cyril Rheims begint de verschillende ontwikkelingsmogelijkheden te bestuderen. Wanneer de jonge vrouw haar verlangen naar een nest en een "cocooning" slaapkamer oproept, wordt de oplossing plotseling duidelijk: het is voldoende om de verschillende ruimtes te scheiden door middel van een hangende kubus: een gedurfde weddenschap die hij nooit heeft gehad eerder gedaan!

na : Cyril Rheims was in staat om de wetten van de zwaartekracht te trotseren door een extra ruimte in levitatie voor te stellen, perfect geïntegreerd met de rest van het verblijf. De schuine configuratie maakt het mogelijk om de volumes te verhogen terwijl de circulatie tussen de keuken, de badkamer, de zithoek en de kleedkamer wordt bevorderd. De jonge vrouw kan slapen in een aparte ruimte van de rest van het appartement terwijl ze geniet van het uitzicht naar buiten! Een ander probleem dat wordt opgeworpen door de configuratie van de plaats: de vorm. Deze ongewone accommodatie heeft de bijzonderheid dat hij geen parallelle muur heeft, een beperking waarmee de architect rekening moest houden bij het heroverwegen van de ruimtes. De vorm van de kubus respecteert daarom op natuurlijke wijze de lijnen van de studio, die Cyril Rheims heeft benadrukt met een reeks grafische planken. Deze weerspiegelen de meerdere openingen die vrijwillig aan de kubus zijn toegevoegd: een esthetische manier om de slaapkamerruimte te ventileren en een "massief" uiterlijk te voorkomen. Nog een tip: de hoogte van de kubus, opzettelijk aangepast zodat het uiteinde ervan zowel als tafel en als kantoor kan dienen. Door een kruk net onder te plaatsen, kan de jonge vrouw nu profiteren van deze dubbele functie, zorgvuldig doordacht door de architect!

Licht op de badkamer


voor : De badkamer, gelegen in een uitsparing in het appartement, heeft geen klassieke rechthoekige configuratie. De eigenzinnige hoeken, die de rest van het appartement weerspiegelen, zijn zeer slecht benut. Resultaat? Veel verspilde ruimte voor een slecht functionele leefomgeving. De ruimte mist ook licht en opslag, twee fouten waarvoor Cyril Rheims een oplossing zal moeten vinden. na : De architect wist hoe hij uit elke hoek van de kamer kon profiteren dankzij de op maat gemaakte. De toiletruimte omvat nu een grote douche, een designbassin en een veelvoud aan opbergruimtes die de eigenaar zeer op prijs stelt! Cyril Rheims koos ook voor een dakraam in het midden van de kamer, dat op elk moment van de dag een prachtig natuurlijk licht verspreidt. In termen van decoratie koos hij een minerale aspecttegel om de overheersende eigentijdse stijl in de badkamer te compenseren.