Tips

Voor / na: eigentijdse make-over voor een 40m2 met accenten uit de jaren 70

Voor / na: eigentijdse make-over voor een 40m2 met accenten uit de jaren 70


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is niet altijd gemakkelijk om jezelf in een huis te projecteren wanneer het een zeer duidelijke decoratie vertoont, zoals de vorige eigenaars. In deze Parijse 40m2 die sinds de jaren zeventig volledig in zijn eigen sap is gelaten, hadden nieuwe kopers het moeilijk om de volumes en de charme van de plaats tijdens hun eerste bezoeken te waarderen. Behang met XXL-patronen, slecht ingerichte kamers, wandtapijt, verouderde decoratie ... Het vergde veel fantasie, maar ook het waardevolle advies van de architect Marion Nassou van het bureau DamDam Design, om hun eigendom onder een nieuwe invalshoek! Na een grondige studie van het pand, begon de jonge vrouw aan een volledige renovatie van het appartement om het in een frissere en eigentijdse stijl te herstellen. Ondanks een krap budget, bleken de transformaties van dit tweekamerappartement in Parijs spectaculair te zijn ... Volg de stappen van een succesvolle rui stap voor stap!

Verander de dubbele woonkamer in een functionele woonkamer



voor : De voormalige eigenaren hadden ervoor gekozen om hun slaapkamer in de dubbele woonkamer te installeren, waardoor de woonkamer met een niet te verwaarlozen ruimte werd beknot. Het tapijt dat op de vloer lag, werd net als het behang met motieven uit de jaren zeventig vooral gebruikt. Aan de woonkamerzijde besloeg een reeks lelijke kasten een heel stuk muur en versmalde de ruimte visueel.
na : De overblijfselen van de oude scheidingswand die de woonkamer in tweeën scheidde, zijn verdwenen om de kamer naar zijn oorspronkelijke volume te herstellen. De originele muren, lijstwerk, ramen en parket zijn gerenoveerd: de woonkamer ademt weer en verspreidt het buitenlicht volledig! Een open keuken, uitgebreid met een slim op maat gemaakt bureau, is geïnstalleerd in plaats van de oude kasten. Sober en functioneel, hiermee kunt u maaltijden bereiden terwijl u in gesprek bent met de gasten. Van vloer tot plafond, de leefruimte is volledig herzien en gecorrigeerd om meer vloeistofcirculatie en de integratie van een ruimte gewijd aan maaltijden mogelijk te maken. Bijzondere aandacht is besteed aan de renovatie van bestaande architecturale elementen om deze te verbeteren en de charmes van de Haussmann-stijl zoveel mogelijk naar voren te brengen.

Creatie van een kamer


voor : Het slaapgedeelte bevond zich in de dubbele woonkamer en gescheiden van de woonkamer door een eenvoudig gordijn. Het was essentieel voor Marion Nassou om een ​​echte slaapkamer te creëren om zijn primaire functie in de woonkamer te herstellen. Hiervoor was een herverdeling van ruimtes nodig: de oude keuken zou daarom verdwijnen ten gunste van een heldere en gezellige hoofdslaapkamer.
na : De vintage keuken, met meubels en oranje tegels typisch voor de jaren '70, heeft plaatsgemaakt voor een mooie, vlekkeloze slaapkamer. Ingericht met soberheid, heeft de nieuwe kamer een grote op maat gemaakte kleedkamer ontworpen door de decorateur. Een massief parket, verborgen onder het oude linoleum van de keuken, werd blootgelegd en vervolgens verglaasd door Marion. Wat de kleuren betreft, heeft de laatste ervoor gekozen om voldoende ruimte over te laten voor wit, gewoon onderbroken door een paar vitamine-accenten om de hele kamer te activeren.

Badkamerruimte optimaliseren


voor : De badkamer was waarschijnlijk de kamer die het duurste werk vereiste. Marion Nassou moest niet alleen de inrichting moderniseren, maar ook de verdeling van ruimtes in zijn geheel herzien. De sanitaire elementen, verouderd en beschadigd door vocht, waren inderdaad te imposant voor zo'n klein oppervlak! De circulatie werd belemmerd door hun grootte en slechte lay-out: het zitbad dat vlak voor de ingang was geplaatst, verhinderde dat de eigenaars de badkamerdeur volledig openden. Naast de indeling van de kamer, was de grote uitdaging van de decorateur het wijzigen van de loodbuizen, die niet langer aan de normen voldeden. Het bidet, dat niet langer nuttig was voor de nieuwe eigenaren, werd verwijderd ten gunste van een inloopdouche. Praktischer en beter aangepast aan het oppervlak van de badkamer, liet deze laatste ook de installatie toe van kasten die het ontbrak. na : Enkele weken werk waren nodig om de badkamer weer stijl en functionaliteit te geven. De muren zijn nu versierd met metrotegels in wit aardewerk en de vloer in aantrekkelijke antraciettegels. De nieuwe wastafel, discreet en uitgerust met opbergruimte, wordt uitgebreid met een plank waaronder een wasmachine schuift. Marion Nassou heeft kasten en planken zoveel mogelijk vermenigvuldigd zodat eigenaren voldoende ruimte hebben om hun toiletartikelen op te bergen. De jonge vrouw koos ook voor een grote inloopdouche geïnstalleerd voor het oude bad. De nieuwe badkamer is licht en luchtig en heeft een volledig zwart-witte uitstraling! //www.damdamdesign.com/



Opmerkingen:

  1. Arashiktilar

    Ik herinner me voor eens en voor altijd!

  2. Bernlak

    Rechts! Akkoord!

  3. Heahweard

    Zorgde ervoor dat je je niet afwendde. Wat gedaan is, is gedaan.

  4. Pearson

    Interessante opmerking

  5. Dietz

    In plaats daarvan heb ik geprobeerd dit probleem te beslissen.



Schrijf een bericht