Tips

Voor / na: een oude dienstruimte metamorfoseeren tot een oppervlakte van 20 m² met een sterke persoonlijkheid

Voor / na: een oude dienstruimte metamorfoseeren tot een oppervlakte van 20 m² met een sterke persoonlijkheid


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In Saint-Germain-des-Près heeft de architect Stéphanie Bertina Minel een oude vervallen en slecht verlichte dienstruimte omgetoverd tot een kleurrijk driekamerappartement met duizend bronnen. Tussen overblijfselen uit het verleden en moderniteit van de geest, openen we de deuren van deze kleine Parijse setting van slechts 20 m². Ontdekking in foto's! area: 20 m²

Een vreemd klein driekamerappartement om te heroverwegen


voor: Moeilijk voor te stellen dat achter dit juweel ooit een ietwat sinistere dienstruimte verborg die werd gebruikt als opslagruimte. Het appartement is meer dan twintig jaar verlaten en moet volledig opnieuw worden ontworpen om te voldoen aan de verwachtingen van nieuwe eigenaren die het gevoel van een royale ruimte willen creëren met behoud van de privacy en de functie die specifiek zijn voor elke kamer.

Verbeter het bestaande


na: Succesvolle weddenschap! Door te spelen op de sterke punten van het appartement - hoge plafonds met grote ramen, een klein gebied maar twee zeer verschillende kamers en een berging met uitzicht op een terras - is Stéphanie erin geslaagd om deze gefragmenteerde studio in een ruimte te transformeren geoptimaliseerd, functioneel en vol ideeën! En om de geest van het appartement en zijn karakter te behouden, zijn de originele lijstwerk en spiegels bewaard gebleven na een serieuze restauratie.

Optimalisatie van de ruimte en voorkeur voor op maat gemaakte ontwikkelingen


na: In de keuken heeft Stéphanie Bertina Minel ervoor gekozen om de technische elementen te verzamelen in een strook van een meter twintig breed, op de plaats van een oud afgebroken schoorsteenkanaal. Een wijs idee waarmee de architect een wasruimte met boiler en wasmachine kon integreren, een ruimte die volledig was ingericht voor het bereiden van maaltijden en een compacte badkamer. Om de ruimte visueel te vergroten en te voorkomen dat de ruimte met het meubilair rommelig werd, werden ook elektrische kasten met ramen geïnstalleerd. Compact en volledig uitgerust, de badkamer is geen uitzondering. Het is ontworpen met het oog op het optimaliseren van de ruimte. Ultra-functioneel, het bestaat uit een mooie hoekdouche, een steunframe en een kom met verminderde diepte. Face-to-face geïnstalleerd, maken twee spiegelkasten het mogelijk om de ruimte te vergroten en te voorzien in de behoefte aan opslag die men mag verwachten in de badkamer.
Nog steeds met het oog op het aanbieden van een functionele indeling, werd een kantoorruimte gecreëerd op de plaats van een oude opslagruimte met uitzicht op het terras. Het bevat nu opslag met spiegels en een inklapbare plank. Om het ruimtegevoel visueel te vergroten, is de opening tussen de slaapkamer en het kantoor vergroot en is de oude deur vervangen door een glazen model. Bertina Minel Architecture Agency