Anders

Voor / na: maak een indruk van de ruimte in een studio van 19 m2

Voor / na: maak een indruk van de ruimte in een studio van 19 m2


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Om ruimte te winnen in zijn appartement terwijl hij zorgde voor de inrichting, droomde de eigenaar van deze kleine studio van 19 m² in het 11e arrondissement van Parijs ervan. Hij riep de architect Charlotte Soissons-Lenormand en de binnenhuisarchitect Valérie Laporte-Volatier op om zich een functionele, comfortabele en luchtige leefruimte voor te stellen. Het resultaat: een kleine ruimte die niet te benijden is voor grote appartementen. area:19 m² budget: Werken: 40.000 euro HT - Missie: 15% HT van het aantal werken - Meubilair en decoratie: 3.500 euro

Wis het verleden


voor: Bij aankomst van de nieuwe eigenaar verkeert het appartement in een betreurenswaardige staat. Tussen een vervallen skelet van een gebouw, volledig gepartitioneerde donkere kamers, een vervaagd schilderij en muurachterwanden, tegels uit een ander tijdperk en verbindingen die zwart worden door de tijd ... een verfrissing en een herconfiguratie van ruimte is essentieel!

Laat er licht zijn!


na: Om de volumes virtueel te verhogen, het appartement een nieuw perspectief te geven en het licht te versterken, besloot het team de ruimte te openen. Een oordeelkundig idee dat het mogelijk maakte om een ​​enorm verblijf te creëren en hier de drie prachtige ramen te herstellen, voorheen gelegen in de keuken, de woonkamer en de slaapkamer. Nu opnieuw geconfigureerd, bestaat het appartement uit een grote woonkamer met geïntegreerde keuken en een comfortabelere badkamer. Om te reageren op het probleem van het licht, creëerde het team ook een binnenraam in de kleine badkamer van 3 m². Nu circuleert het licht en kan de eigenaar profiteren van het natuurlijke licht in elke kamer. Bijzonder geschikt in kleine ruimtes, is ook een verlaagd plafond met inbouwspots geïnstalleerd. Ten slotte kunt u met een dimmer het licht aanpassen aan de gewenste gemoedstoestand.

Aangepast meubilair


na: Om kostbare vierkante meters in het appartement te besparen en zo de ruimte te optimaliseren, koos het bureau voor een geïntegreerde, zeer functionele keuken en bedacht op maat gemaakte kasten voor het opbergen van huishoudelijke producten en schoenen. Qua decoratie gaf het team de voorkeur aan ingebouwd, modulair en / of multifunctioneel meubilair. Dit wordt bewezen door de slaapbank, de tv-kast op wielen of de nesttafels die in de woonkamer zijn geïnstalleerd. Ten slotte geven de materialen, gekozen vanwege hun glanzende of transparante karakter, een nieuwe diepte aan de ruimte en maken zo het mogelijk het gevoel van ruimte in de woonkamer te versterken.
Charlotte Soissons-Lenormand & Valérie Laporte-Volatier, The Walls Have Ears